top of page

Kāpēc es aicināju NEBALSOT par KPV LV “seju” Artusu Kaimiņu ?

Pirmkārt ,lai man vēlreiz kādam nebūtu tiesas ceļā jāprasa €100K par manu konstitucionālo tiesību-PAUST VIEDOKLI ierobežošanu,atgādinu,kas ŠIS IR MANS VIEDOKLIS.


Daudzi atceras ,ka pirms iepriekšējām- 12.Saeimas vēlēšanām, es biju pārliecināta jaunā deputāta kandidāta Artusa Kaimiņa atbalstītāja. Toreiz Artuss bija kā gaisma tuneļa galā. Kas ir mainījies šobrīd ?


Kad es pirms 12.Saeimas vēlēšanām atbalstīju Artusu Kaimiņu, es domāju,ka es atbalstu izcili drosmīgu, gudru,talantīgu un iedvesmojošu personību. Biju daudz dzirdējusi par Kaimiņa nejauko raksturu, bet man arī bija skaidrs, ka ar maigu un vienkāršu dvēseli nevar caursist korumpantu un blēžu pretspēku ,kam ir jāstājas pretī Saeimā. Spēcīgām personībām mēdz būt sarežģīti un smagi raksturi. Izrādās , realitāte ir gaužām cita...


Šīs vasaras sākumā, uzreiz pēc Kaimiņa aizturēšanas, telefoniski sazinājos ar viņu, lai piedāvātu juridisku padomu ,palīdzību un plānu,kā viņam likumīgā ceļā izkļūt no problēmām. Atbildes zvanu no Kaimiņa tā arī nesagaidīju. Toties, kopš septembra sākuma,mēnesi pirms 13.Saeimas vēlēšanām, man, bez apelācijas iespējām, ir pilnībā bloķēta pieeja fb kontam. Iepriekš biju paudusi viedokli un norādījusi uz loģikas un satura kļūdām KPV LV programmā un MP kandidāta paustajos fb tiešraides video.


Vai varētu būt tā,ka Kaimiņš šai spēlē ir marionete? Varam minēt, kurš ir tas, kurš rausta deputāta lelles diedziņus un izmanto viņu,iespējams,savtīgu mērķu realizēšanai.


Dīvaini arī tas, ka pietuvinātie advokāti nav ieskaidrojuši deputātam ,ka viņu sagaida reāls kriminālsods par KNAB konstatētajiem un visiem citiem likumpārkāpumiem un kā likumīgā ceļā izvairīties no tā. Ja ir tā,kā izskatās, tad šī situācija rada apdraudējumu Valsts līmenī, jo,ja kāds ar slimu psihi manipulē ar nestabilu personu, kurš ,izmantojot sabiedrības atbalstu, ir ticis Saeimā, tad apdraudēta ir visa Sabiedrība.


13.Saeimas priekšvēlēšanu pusgadā mediju atklātie fakti ,sarunas un video ir apstiprinājuši to, ka Artusa likuma pārkāpumi ir apzināti, nevis nejauši vai nezināšanas sekas. Tas rosina domāt, ka jau kandidēšana 12.Saeimā bija “biznesa plāns”nolūkā risināt savas ģimenes finanšu saistības un nevis kvēla pārliecība strādāt Tautas labā.


Ja atskatāmies ,kas tad ir padarīts 12.Saeimā no Kaimiņa puses, tad ,bez tā,ka ir celta brēka par vairākām tēmām,izciestas vairākas ētikas komisijas sēdes un teiktas izcilas runas no Saeimas kanceles,kuras,kā izrādās,nav sacerējis pats deputāts, nav ko nosaukt. Reālu darbu nav. Deputāts nav spējis savākt ap sevi tādus cilvēkus un komandu, kas veiktu reālu darbu sabiedrības labā likumdevēja līmenī,nav spējis pilnībā izmantot uzticēto deputāta mandātu Sabiedrības labā.


Uzreiz pēc Zolitūdes PIK, deputāts A.Kaimiņš nevis turpināja PIK iesākto un atklāto Saeimas komisijās, bet iestājās “Vidusjūras komisijā”, vizinājās uz konferencēm siltajās zemēs un diezgan ātri aizmirsa Zolitūdes traģēdijas tēmu Saeimas līmenī. Līdz ar to, Zolitūdes PIK izgaismotās problēmas palika likumdevēja līmenī nerisinātas . Kā arī pats PIK ,kā likumdevēja instruments, vēljoprojām ir neloģisks,samudžināts, bezjēdzīgs.Tas bija jālabo uzreiz pēc Zolitūdes PIK,kad acīmredzami izgaismojās visas PIK kļūdas. Nevēlēšanās un nespēja labot PIK un turpināt, pabeigt Zolitūdes traģēdijas PIK izgaismotās problēmsituācijas likumdošanā liecina ,ka Kaimiņa “formāts“ nav piemērots likumdevēja līmenim. Viņš nespēj ierosināt,virzīt iniciatīvas, likumdošanu un tmldz.,kas ir Saeimas virsuzdevums. Mana pārliecība ir ,ka mākslas pasaules cilvēkiem nav jābūt Saeimā. Ir ļoti žēl, ka vairākkārt mākslinieki mēģina tikt Saeimā, tādejādi risinot savas finanšu un izdzīvošanas problēmas. Māksliniekiem būtu jāsaņem atbalsts no Valsts , jāstrādā savā profesijā, Jārada un Jāiedvesmo Tauta. Un nevis jākandidē, lai saņemtu deputāta algu savai iztikai.


A.Kaimiņš izcili spēj uzrunāt un iedvesmot sabiedrību. Izcili. Tā to nav spējis iepriekš neviens. Un pie tā arī vajadzētu palikt un uz to koncentrēties. Tad nebūs jāsaskaras ar likuma problēmām, saņemot kā amatpersonai finansējumu no neatļautiem avotiem. Saeima ir likumdevējs, kurā jāstrādā tiem godprātīgajiem un gudrajiem,kuri saprot un spēj lasīt ,iniciēt, mainīt likumdošanu. Ir pilnīgi skaidrs, ka mainīt procesus ,ietekmēt sabiedrisko domu var neesot Saeimas deputāta amatā. Var, ja grib. Manuprāt, tas arī ir Kaimiņa “formāts”.


Kaimiņš ir labs aktieris. Viņš ir gadiem apguvis savas profesijas pamatuzdevumu , prot iejusties dažādos tēlos un lomās. Un esot Saeimā viņš turpina darīt to,ko māk un prot - iejūtas tēlos un lomās. Piekrītu tiem, kuri saka, ka Kaimiņš ir kā trauks un viņš spēlē tā spēli ,kurš šo trauku piepilda. Viņš pats nav spējīgs spēlēt savu Spēli, savu Dzīvi. Diemžēl. Tāpēc ir sanākušas problēmas ar likumu, jo pats nav spējis izvērtēt un pieņemt izvēles,kas neapdraud viņu pašu.


Līdz ar to, uzskatu,ka Kaimiņa ievēlēšana 12. Saeimā bija eksperiments, kurš neattaisnojās. Mēs redzam,ka Kaimiņš nespēj izvēlēties pareizos cilvēkus sev apkārt. Viņam ir konflikti ar visiem godprātīgajiem , gudrajiem ,spējīgajiem,kas bijuši viņa tuvumā. Savukārt, kā cimds ar roku viņš spēj sastrādāties ar nacionālā līmeņa afēristiem un blēžiem. Tādu deputātu es nevēlos redzēt 13.Saeimā.


Katras personas ikdiena sastāv no Izvēlēm. Mūsu Izvēles veido mūsu Dzīvi. Ir ārkārtīgi bīstami ,ja Valsts Parlamentā atrodas nestabilas personas,kuri savā ikdienā izdara izvēli pārkāpt Likumu un ļauj blēžiem ar sevi manipulēt.


Noskatieties Anša Pūpola dokumentālo filmu "IETEKMĒTĀJS"

Populārakie raksti
Jaunakie raksti
Arhīvs
Meklēt pēc Tagiem
bottom of page